Formandens beretning for 2013

Torsdag, 13 februar 2014 ABForever

ab

Til generalforsamlingen skal formanden komme med en årsberetning for det foregående år.

Læs Kasper Petersen's beretning her.

 

 

 

Det har været et begivenhedsrigt år på mange områder.

Jeg overtog posten som formand fra Christian, og det har naturligvis budt på mange udfordringer.

Rent sportsligt har det også været en rutsjetur – først med en masse nederlag kulminerende med en afgørende kamp mod Skive på hjemmebane, som bekendt blev tabt med 0-3.

Herefter fulgte en fantastisk slutspurt, der endte i en kæmpe fest hjemme mod Lyngby i sidste kamp.

Vi i fanklubben forsøgte at ’bage’ op til kampen på hjemmesiden og på Facebook, og det lykkedes heldigvis at få mange syngende fans samlet på Sektion E.

Heldigvis leverede spillerne varen på banen, og jeg har sjældent oplevet bedre stemning på stadion.

Før, under og efter kampen interagerede spillerne fint med os på tribunen, og det er noget af det, der betyder rigtig meget for os fans.

Efteråret har midlertidig været lidt i samme skuffe som de tidligere år: En masse nederlag. Det hele peakede i sidste kamp inden vinterpausen, hvor mange af os så holdet tabe 1-2 i Marienlyst.

Det var det sportslige aspekt af året, og det er der ingen grund til at vade mere i.

I fanklubben har vi tvært i mod haft et fint år. Vi forsøgte os med en ny strategi omkring medlemskortene, hvor folk kunne hente dem i AB-shoppen eller ude foran stadion til de første tre hjemmekampe. Herefter blev de resterende kort sendt ud til de medlemmer, der ikke havde afhentet. Det gav os en kontant besparelse i kassen, og vi syntes, det fungerede fint. Vi har i hvert fald ikke hørt negative kommentarer. Derfor gør vi det samme i år.

Vi fik også forhandlet en ny samhandelsaftale på plads med AB A/S. Det udmøntede sig helt konkret i nye priser i baren under Sektion E, hvor der nu både er rabat til medlemmer ved køb af øl og sodavand.

Vi fik ligeledes en fast annonce i kampprogrammet, hvorfra vi vil forsøge at skaffe flere medlemmer og gøre opmærksom på vores arrangementer. Vi kører også en kampagne i forårssæsonen i Loungen, hvor vi vil forsøge at få nye medlemmer blandt AB’s store sponsornetværk.

For to sæsoner siden lancerede vi konceptet årshalstørklædet. Vist nok som de første i Danmark.

Det har de to sidste sæsoner været en stor succes, så vi er naturligvis fortsat i år.

Vi tog en lille chance og lavede et udebanehalstørklæde, hvor hovedfarven er sort. Og det har vist sig at være en god ide. I skrivende stund har vi under 10 styk tilbage på lager, og det kun halvvejs inde i salgsperioden. Det er yderst tilfredsstillende.

Sidste år var også året, hvor vi fornyede vores hjemmeside.

Vi fik en professionel programmør til at lave en unik hjemmeside. Resultatet er vi fint tilfredse med.

Vi har også opprioriteret Facebook, og blandt andet formet hjemmesiden, så vi kan have de samme billeder på(det store coverbillede). Hjemmesiden er blevet, og vil blive opdateret mere end den gamle, for at højne informationsniveauet.

Vi har også interageret mere med spillerne end hidtil, hvilket har kastet en række spændende artikler af sig på hjemmesiden, i medlemsbladet og gennem videoer.

I den forbindelse skal der sendes en tak til ny-udklækket journalist, Lasse Moldrup, som har leveret et stort stykke arbejde med hjemmesiden, medlemsbladet og Facebook.

Netop medlemsbladet var i år bedre end nogensinde. Der var interviews med Simon Bræmer, Klaus Lykke, Casper Grønn og Casper Jensen, ligesom der var en jubelscene-konkurrence med Casper Grønn, som dog stadig skylder sit første mål.

På busturs-fronten har der været lidt længere mellem succeserne.

Kun en enkelt gang nåede vi af sted i bussen, og det var til den afsluttende kamp i efteråret mod Marienlyst.

Træner Thomas Nørgaard og en samlet spillertrup havde besluttet at give os 2500 kroner fra bødekassen, således at vi kunne holde prisen nede for medlemmer.

År 2014 bliver rent sportsligt formentlig ligeså spændende som de andre år, og vi vil i bestyrelsen fortsat arbejde med at videreudvikle fanklubben både på tribunen, på tegnebrættet og i samarbejdet med AB.

 

Med håb om overlevelse i foråret og fortsat udvikling i fanklubben,

Kasper Petersen, formand.