Nederlag med ærgerlig optakt

Søndag, 18 maj 2014 ABForever

ab

Optakten til søndagens kamp mod Lyngby blev alt andet end festlig for 35-40 AB-fans, som i samlet flok havde besluttet at gå fra Lyngby Station til Lyngby Stadion.

På stationen blev AB-gruppen første gang gjort opmærksom på, at hvis nogle havde ’lyst’, så var ’Lyngby’ bestemt klar. Med klar menes naturligvis slåskamp. Gruppen på 5 Lyngby-'fans' fortsatte af samme vej som AB-fansene senere skulle gå, og der var ikke optræk til ballade.

AB-fansene fortsatte deres fredelige optog, men ved Toftebæksvej tog tingene fart.

Den tidligere omtalte 5-mands-gruppe fra Lyngby havde taget plads ved en afsides plæne og stod parat til at blokere vejen for AB-gruppen. Her blev både sparket til trommen, og diverse effekter blev stjålet. Kun særdeles passiv opførsel fra AB-gruppen - som i øvrigt bestod af såvel unge som ældre fans, piger, familiefædre og børn - var årsagen til, at mødet ikke endte i decideret slåskamp.

Lyngby-gruppen lod AB-fansene passere med diverse tilråb, heriblandt ”Blue Army”, men de havde mod på mere. Lyngby-gruppen dannede nu bagtrop i AB-optoget, mens de lettere chokerede AB-fans fortsatte den fredelige march mod stadion.

Kort tid efter lå der endnu en konflikt i luften. De 35-40 AB-fans – nu med bagtrop af 5 ’friske’ Lyngby-'fans' – kunne konstatere, at endnu en gruppe på 8-10 Lyngby-'fans' kom gående mod de bekymrede AB-tilhængere. Igen blev gruppen mødt med aggressive tilråb med opfordring til at slås, men igen blev situationen afværget af beundringsværdig passivitet fra AB-gruppen.

Som officiel fanklub for Akademisk Boldklub må vi på det kraftigste tage afstand til Lyngby-’fansenes’ opførsel. Det er beskæmmende at Lyngby-’fans’ på den måde aktivt opsøger slagsmål. Vel at mærke mod fans, som ingen interesse har heri. 

Vi er i bestyrelsen på ingen måde naive, og vi er bekendt med, at Lyngby Boldklub til tider støttes af tilhængere, som også har andre dagsordener end kun at støtte deres hold på en festlig måde.

Når det så er sagt, melder bekymringerne sig. I ugen op til kampen har der været dialog med flere parter. Vi har både haft kontakt med Lyngby Boldklub og Nordsjællands Politi. Begge steder er vi blevet mødt med samme melding: Der er ingen grund til bekymring – det er ikke en højrisikokamp.

Efter dagens begivenheder omkring Lyngby Stadion må vi desværre meddele både Nordsjællands Politi og Lyngby Boldklub, at dette er decideret forkert.

I AB Forever synes vi, at vi - ved at kontakte både Lyngby Boldklub og Politiet - tog vores forholdsregler for at gennemføre et humørfyldt og fredeligt optog. Derfor synes vi også, at det er ekstra beklageligt, at begge i den grad fejlvurderede situationen.

Derfor vil vi også appellere til, at kampe mellem AB og Lyngby, hvad enten de spilles i Lyngby eller Gladsaxe, i fremtiden vurderes som højrisiko-kampe. Og så kan vi kun opfordre Lyngby Boldklub til at indgå i et tættere samarbejde med deres fans, således at vi undgår lignende situationer i fremtiden.

Ikke at reagere på situationen vil være at acceptere dagens hændelser. Og det kan ingen parter være tilfredse med.

I samme åndedrag skal der lyde en stor ros til deltagerne i AB-optoget. Kun beundringsværdig passivitet og fremragende konflikthåndtering var skyld i, at situationerne ikke eskalerede. 

I sådanne situationer bliver man stolt af at være AB-fan og medlem af AB Forever.