Optakt: Bliver Vejle vendepunktet igen?

Torsdag, 27 marts 2014 ABForever

Baes_mod_Vejle

Det er op på hesten igen for AB-spillerne efter en skuffende forårsdebut mod Lyngby. Og måske kommer vendepunktet allerede på søndag mod Vejle Boldklub, som AB før har slået, når det var allermest nødvendigt.

’Vi bliver bedre og bedre fra nu af’. Sådan sagde AB’s cheftræner, Thomas Nørgaard, til Kanalsport efter 0-3-nederlaget i søndags til Lyngby.

Forårspremieren blev ikke den ønskede opmuntring, som de fleste havde set frem til, ovenpå en skidt efterårssæson. Men alligevel ser Nørgaard altså positivt på fremtiden.

Måske er det fordi, at AB’s næste modstander hedder Vejle Boldklub, der flere gange tidligere har fungeret som vendepunkt for et presset AB-mandskab.

I sidste sæson agerede AB bundprop efter de første seks runder, og man havde blot skrabet to point til sig, da turen gik til Vejle. Men pludselig klikkede spillet for de grønklædte, der vandt en sjælden sejr i Jylland efter to mål af Bassel Jradi.

Otte måneder senere lå AB igen under stregen. Og denne gang så det rigtig skidt ud. Fire dage forinden havde uglerne tabt så klart som 0-3 hjemme mod den direkte nedrykningsrival fra Skive, og flere AB-fans havde allerede indstillet sig på en snarlig tilværelse i landets tredjebedste række. 

Men så kom Vejle Boldklub forbi Gladsaxe Stadion. Marc Dal Hende bragte hurtigt AB foran, og da jydernes målmand så rødt ti minutter senere, var vejen banet for endnu en triumf mod de rødklædte. 3-1 lød cifrene på. Patrick Naundrup og Kristian Uth stod for de sidste to AB-kasser.

På søndag står de to klubber så igen overfor hinanden, og vi kan kun håbe på, at tendensen fortsætter. AB har uden tvivl brug for pointene.

 

Seneste fem kampe mod Vejle:

11.8.2013: AB – Vejle Boldklub 1-3 (Patrick Naundrup)

8.5.2013: AB – Vejle Bolklub 3-1 (Marc Dal Hende, Patrick Naundrup, Kristian Uth)

11.11.2012: Vejle Boldklub - AB 1-0

2.9.2012: Vejle Boldklub – AB 0-2 (Bassel Jradi*2)

28.5.2012: AB – Vejle Boldklub 0-2