Optakt: Ingen kan blive kloge på 'Frede'

Torsdag, 01 maj 2014 ABForever

Namli_og_24_i_Frede

Den ene uge ligner de et tophold - den næste er de med i nedrykningskampen. Søndagens modstandere fra Fredericia kan være både fugl og fisk. Men AB skal bare kæmpe videre.

Det har været et spøjst forår i Nordic Bet Ligaen.
I næsten ingen kampe har man på forhånd kunnet føle sig bare nogenlunde sikker på en vinder. 

AB har slået Hobro både ude og hjemme, Brønshøj har vundet syv kampe i træk, og Superliga-nedrykkerne AC Horsens har blot fået otte point i lige så mange kampe.

Og så er der søndagens modstander fra FC Fredericia. De er om nogen holdet, man bare ikke kan blive klog på. 

De røde fra Lillebæltsområdet åbnede forårssæsonen med at tabe i Hobro. Bagefter ordnede de så Horsens hjemme med hele 3-0, hvorefter de kom ned på jorden igen i Gladsaxe. Til gengæld vandt man så 1-0 hjemme over HB Køge, men den sejr blev afløst af blot et enkelt point i kampene mod Hvidovre og Vendsyssel. Senest spillede Fredericia 0-0 mod HB Køge.

Heller ikke Thomas Nørgaard lader til at være helt sikker på, hvor han har FC Fredericia henne. 

- Det her Fredericia-hold kan vinde over alle, når de toppræsterer, men omvendt synes jeg også, at de svinger noget i niveau, sagde ABs cheftræner til Kanalsport inden den seneste hjemmesejr over Fredericia den 6. april.

Noget tyder dog på, at pilen har peget mest nedad på det seneste for søndagens jyske modstandere. Fredericia har i foråret som nævnt haft store problemer i deres kampe mod bundholdene. Faktisk er det kun den overraskende hjemmesejr over AC Horsens, der har holdt de røde jyder ude af nedrykningskampen.

I hvert fald indtil på søndag. Hvidovres sejr over Marienlyst i midtugen har placeret både vestegnsklubben og Vendsyssel FF blot tre point efter Fredericia. Og hvis AB formår at tage sejren i Jylland på søndag, så lægger akademikerne sig lige i nakken på ’Frede’ med blot et enkelt point op.

Stillingen i bunden:
Hvidovre    29p, 26 kampe
Vendsyssel 29p, 25 kampe
AB            28p, 25 kampe
Marienlyst    8p, 26 kampe

Rundens vigtige kampe:
Lyngby-Vendsyssel, søndag kl. 13
Fredericia-AB, søndag kl. 15