Optakt: Vaklende Vejle gæster Gladsaxe

Torsdag, 08 maj 2014 ABForever

Jannich_Storch_mod_Frede

AB led i søndags et ærgerligt 0-1-nederlag i Fredericia og ligger igen under stregen i Nordic Bet Ligaen. Alligevel er det weekendens modstander fra Vejle, der nok er hårdest ramt på moralen.

I den forgangne uge fik Vejle Boldklub frataget sin licens til at spille i første division i næste sæson. Økonomien i den jyske klub lever simpelthen ikke op til DBU’s krav, og det kan altså komme til at koste Vejle pladsen i ligaen.

I første omgang kan klubben dog appellere dommen og i mellemtiden gå fra dør til dør med tiggerhatten for at samle penge nok ind til at tilfredsstille DBU og sørge for en fornyet licens.

Men det er dog ikke kun på kontorgangen og hos kasseren, at det står skidt til i Vejle for tiden. Også på grønsværen er der problemer.

Den jyske klub med Superliga-ambitionerne har ikke vundet en fodboldkamp siden 13. april, hvor det blev til 1-0 hjemme over Vendsyssel. Det var den første og hidtil eneste sejr i forårssæsonen, hvor man ellers har spillet fire uafgjorte og tabt til Brønshøj, Vendsyssel og naturligvis AB.

Du kan se billederne fra marts-sejren i Vejle lige her.

Piv-ringe
I søndags blev det for Vejle til 0-0 hjemme mod HB Køge, og hverken spillere eller træner var tilfredse med præstationen.

Anfører Henrik Bødker kaldte blandt andet holdets indsats for ’piv-ringe’.

- Vi er glade for det ene point. Vi skal løfte vores bundniveau. Det er simpelthen ikke godt nok, sagde han efter kampen til Vejles hjemmeside.

Cheftræner Tommy Hermansen var helt enig.

- De kører os rundt på banen, hvor vi halser efter dem, og vi er slet ikke dygtige nok på bolden. Generelt virker vi trætte og uden tro. Det er som om, vi slet ikke tør spille. Drengene arbejder stenhårdt til træning, men vi har i den grad brug for en sejr, så vi får troen tilbage, sagde Tommy Hermansen. 

Den sejr skal Vejle-træneren dog ikke regne med, at han får på søndag mod AB.

De grøn- og hvidstribede har nemlig allerede smidt skuffelsen fra Fredericia fra sig og er klar til at præstere mod de jyske gæster. Det fortæller AB-keeper Jannich Storch til abforever.dk.

- De scorer i næstsidste minut, og det var selvfølgelig ikke fedt. Men det er bare med at få det hurtigst muligt ud af kroppen. Allerede den første træning efter ser man frem mod den næste kamp. Så det går rimelig hurtigt, og vi ved, hvad vi skal levere for at vinde, fortæller Storch.

Stillingen i bunden:
Hvidovre 29p
Vendsyssel 29p
AB 28p
Marienlyst 8p

Rundens bundkampe:
Hvidovre-Brønshøj, fredag kl. 18:30
Vendsyssel-Marienlyst, søndag kl. 15
AB-Vejle, søndag kl. 15